Biografie

Ik ben geboren in Utrecht in 1994. Sinds enkele jaren woon ik weer in Utrecht, na mijn jeugd te hebben doorgebracht in Maarssen. Creativiteit is al vanaf mijn vroegste jeugd belangrijk geweest voor mij. Dit uitte zich vooral in muziek en fotografie. Vanaf mijn twaalfde speel ik elektrische gitaar en sinds enige tijd ook drum. Ik heb enkele jaren als gitarist in een coverband gespeeld. Naast muziek ben ik altijd bezig met fotografie en experimenteert met analoge en digitale fotografie. Voor onder andere bruiloften, fotoshoots en evenementen.

Opleiding

X11, school voor grafimedia was mijn middelbare school en daarna volgde de opleiding grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum te Utrecht. Tijdens de laatste opleiding heb ik bij twee bedrijven stage gelopen als grafisch vormgever en heb daarbij ervaring opgedaan als website bouwer in HTML.

Één van mijn grootste hobbies is het kijken van film. Tijdens het afstudeerjaar aan het Grafisch Lyceum werd duidelijk dat ik hiermee verder wilde. Ik heb me dan ook aangemeld bij de Nederlandse Filmacademie en werd daar aangenomen bij de afdeling production design. Hier ben ik in 2018 aan afgestudeerd. Sinds het afstuderen ben ik werkzaam in via kleine filmprojecten en daarnaast werk ik als professioneel fotograaf.

Fotografie

Omdat ik al lang fotografie als hobby heb, beheers ik de techniek van het fotograferen goed. Ik ben begonnen met natuurfotografie op vakanties. Dat ben ik steeds meer gaan uitwerken om er zo mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Ik fotografeert bruiloften, evenementen en portretten.

Bruiloftfotografie

Bruiloft fotografie heb ik sinds eind 2018 ontdekt en dit past enorm bij mij. Viering van de liefde maar ook een gezellige dag: de belangrijke momenten moeten vastgelegd worden. Ik beweeg me onopvallend door het publiek maar kletst ook gezellig mee met de gasten. Als fotograaf vind ik de waarden betrouwbaarheid, klantgerichtheid en het goede fotografische oog het belangrijkst, naast het maken van mooie foto’s uiteraard. Ik laat me inspireren door de Nederlandse fotografen Anton Corbijn en Erwin Olaf en kan er alleen maar van dromen ooit zo groot te worden.

Op mijn andere website is mijn volledige portfolio te vinden
www.lisaberkhuysen.nl